Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Splošno uredbo Evropske Unije o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

S spletno trgovino dekoidea.si upravlja podjetje Tomen d.o.o., (v nadaljevanju ponudnik) Čepovan 104, 5253 Čepovan, matična številka 2293838, davčna številka SI54343593, TRR (IBAN): SI56 0224 1025 6468 287. Registrska številka 1/05051/00.

Za vas smo dosegljivi preko elektronske pošte info@dekoidea.si.

Splošni pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe in splošne pogoje nakupa preko spletne trgovine dekoidea.si, varstvo osebnih podatkov ter druge pravice in obveznosti uporabnika (oz. kupca) in ponudnika. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Z registracijo ali uporabo spletne trgovine dekoidea.si, uporabnik sprejema te splošne pogoje poslovanja in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju (firmo, sedež, davčno, matično številko in registrske podatke),
 • kontaktne podatke, za hitro in učinkovito komuniciranje,
 • bistvene lastnosti blaga oziroma storitve,
 • ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami,
  morebitnim stroškom dostave, 
 • podrobnejšo ureditev plačila ter način in rok dobave ali izpolnitve naročila, 
  potrošniku informacijo o pravici odstopiti od pogodbe v skladu s 43. č. členom Zakona o varstvu potrošnikov in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
 • časovno veljavnost ponudbe in cene, 
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Registracija in prijava

Novi uporabnik se v spletno registrira tako, da izbere ustrezno ikono za registracijo osebe. Uporabnik mora vpisati zahtevane podatke, nato potrditi splošne pogoje poslovanja ter klikniti na gumb zaključi registracijo. Uporabnik na svoj elektronski naslov prejme potrdilo registracije.

Za opravo spletnega nakupa je potrebno strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja in varovanjem zasebnosti. V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, registracija in/ali nakup nista možna.

Uporabnik, ki je že registriran, za prijavo v spletno stran vpiše zgolj svoj elektronski naslov in geslo (registriran uporabnik).

Nakup

Izbrane artikle uporabnik doda v košarico, tako da na predstavitveni strani vsakega izdelka klikne ”v košarico”. Uporabnik si artikle v košarici ogleda s klikom na gumb košarica (sličica nakupovalnega vozička) ali s klikom na gumb prikaži košarico. Količina izdelka je avtomatično nastavljena na 1, v kolikor uporabnik želi več izdelkov, količino ustrezno spremeni v pogledu košarice, z znakom + ali -. Za nadaljevanje pregleda drugih artiklov se izbere gumb »nazaj v trgovino«. Za zaključek nakupa se izbere gumb »nadaljuj na blagajno«. V naslednjem koraku ima uporabnik možnost se registrirati (če še ni registriran uporabnik, klik na gumbek Ustvari račun) ali izvesti naročilo brez registracije. Uporabnik vpiše osebne podatke, označi, da se strinja s pogoji poslovanja in zasebnosti, izbere način plačila in dostave. Naročilo se potrdi z klikom na ”kupite sedaj”. Ponudnik lahko naročilo tudi zavrne, v kolikor ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Seveda Vas o tem obvestimo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko uporabnik dobi prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (oz. potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo za ponudnika in uporabnika. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni možno.

Za opravo spletnega nakupa je potrebno strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja in varovanjem zasebnosti. V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, registracija in/ali nakup nista možna.

Uporabnik, ki je že registriran, za prijavo v spletno stran vpiše zgolj svoj elektronski naslov in geslo (registriran uporabnik).

Nakup za pravne osebe

Spletno trgovino dekoidea.si lahko uporabljajo tudi pravne osebe. Postopek nakupa je popolnoma enak kot pri fizičnih osebah, le da pod Naziv podjetja k naročilu vpišete podatke podjetja in veljavno davčno številko. Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od nakupa, kot to velja za fizične osebe. Vračilo kupnine ni možno. V primeru reklamacij nam pišite na info@dekoidea.si, potrudili se bomo za najboljšo možno rešitev težave.

Pravica do odstopa od nakupa

Kupec (velja samo za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitvene dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prejema izdelkov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba zato navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

V primeru odstopa od pogodbe kupec pisno obvesti ponudnika na e-naslov: info@dekoidea.si., kjer je ponudnik na voljo za dogovarjanje o poteku vračila in ugotavljanje nepoškodovanosti izdelka. Po dogovoru o vračilu uporabnik vrne izdelek na naslov: Tomen d.o.o, Čepovan 104, 5253 Čepovan. Vrne se lahko samo nepoškodovane izdelke, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. V primeru vračila izdelkov uporabnik nosi stroške pošiljanja, pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Izdelek mora biti vrnjen najkasneje 21 dni od pisnega obvestila o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v 8 dneh od prejema vrnjenega izdelka. Plačilo je vrnjeno izključno z nakazilom na transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče. V kolikor je bil pri naročilu koriščen popust ali promocijska koda, se na TRR uporabnika vrne le vplačani znesek. Promocijska koda se upošteva kot plačilno sredstvo in se uporabniku vrne kot še ne koriščena promocijska koda (v kolikor je promocija še veljavna).

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po navodilih kupca.

Cene in veljavnost ponudbe

Spletne cene veljajo za nakup v spletni trgovini dekoidea.si. Vse cene v spletni trgovini so izražene v EUR in že vsebujejo DDV. Od sklenitve kupoprodajne pogodbe so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo za ponudnika in uporabnika.

Pridržujemo si pravico do napak pri opisu, ceni in roku dobave. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Načini plačila in izdaja računa

Možni načini plačila:

 •  gotovino ob prevzemu (velja spletna cena)*,
 • z nakazilom na transakcijski račun ponudnika  (velja spletna cena)*
 • s plačilno kartico preko spletnega ponudnika storitev Stripe (velja spletna cena)*

št. TRR (IBAN): SI56 0224 1025 6468 287

 • po ponudbi/predračunu (velja spletna cena),

Ponudnik pošlje uporabniku račun v pdf formatu na e-naslov uporabnika. Na računu je prikazana cena izdelkov in vsi stroški v zvezi z nakupom. Uporabnik je obveščen o pravici do odstopa od pogodbe.

Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasnejših ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dobavni rok in dostava

Ob naročilu izdelka na zalogi in če je naročilo izvedeno na delovni dan do 14. ure, pošiljko odpošljemo v 24 urah (oz. na prvi delovni dan). Ob naročilu izdelka po naročilu ali če izdelka ni na zalogi, pošiljko odpošljemo najkasneje v roku 30 delovnih dni.

Pakete dostavlja naš pogodbeni partner  GLS  d.o.o.. Pošiljka v 90% primerov prispe že naslednji delovni dan po odpošiljanju, uradni rok dostave, za katerega je naš pogodbeni partner zavezan, pa je 3 dni za Slovenijo in do 7 dni za Hrvaško in Avstrijo. Po odpremi pošiljke boste na vaš e-poštni naslov prejeli obvestilo, da je bil paket poslan. Če vas ob dostavi ne bo doma, vam bo dostavnik pustil obvestilo in vam peti delovni dan ponovno dostavil paket. Paket prevzamete lahko tudi v najbližjem paketomatu ali na najbližji paketni bencinski črpalki, le za Slovenijo. Na bencinskih črpalkah se paket stranki zaračuna 0,45€ za pakete brez odkupnine in 1,45€ za pakete z odkupnino, le za Slovenijo.

Brezplačna poštnina se prizna, če je skupna vrednost izdelkov 40 € (z DDV) ali več za Slovenijo.

Brezplačna poštnina se prizna, če je skupna vrednost izdelkov 60 € (z DDV) ali več za Hrvaško.

Brezplačna poštnina se prizna, če je skupna vrednost izdelkov 100 € (z DDV) ali več za Avstrijo.

Stroški dostave

Stroški dostave so enotni za celo Slovenijo in se razlikujejo glede na vrednost naročila. Za naročila do 40 € znaša strošek dostave in pakiranja 4,50 € (z DDV). Za naročila nad 40 € je dostava brezplačna. Pri gotovinskem plačilu je cena poštnine malce dražja in znaša 6,00€. Ob prevzemu paketa vam dostavna služba GLS NE BO zaračunal provizije za plačilo. Na bencinskih črpalkah se paket stranki zaračuna 0,45€ za pakete brez odkupnine in 1,45€ za pakete z odkupnino.

Stroški dostave so enotni za celo Hrvaško in se razlikujejo glede na vrednost naročila. Za naročila do 60 € znaša strošek dostave in pakiranja 9 € (z DDV). Za naročila nad 60 € je dostava brezplačna. 

 

Stroški dostave so enotni za celo Avstrijo in se razlikujejo glede na vrednost naročila. Za naročila do 100 € znaša strošek dostave in pakiranja 10,00 € (z DDV). Za naročila nad 100 € je dostava brezplačna. 

Promocijska koda

Promocijska koda oz. koda kupona prinaša različne ugodnosti. Njena veljavnost je časovno omejena. Promocijsko kodo se vpiše v za to namenjeno okence pred zaključkom nakupa. 

Slike izdelkov

Slike izdelkov so simbolične. Prejeti izdelki se lahko razlikujejo od slike v spletni trgovini (barvno, številčno, … odstopanje).

Varstvo osebnih podatkov

Uporabnikom zagotavljamo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov in Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Z registracijo ali naročilom v spletni trgovini dekoidea.si uporabnik dovoljuje, da ponudnik, Tomen d.o.o., z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z uporabnikovimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Uporabnik lahko preko elektronske pošte kadarkoli zahteva trajno ali začasno prenehanje uporabe osebnih podatkov za namen neposrednega trženja. Organizator si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oz. prevzema nagrade.

Pravila nagradnih iger

Udeleženci nagradne igre so fizične osebe, ki sodelujejo v objavljenih nagradnih akcijah in so državljani Republike Slovenije. Udeleženci ne morejo biti osebe zaposlene pri ponudniku, pravne osebe in osebe, ki ne upoštevajo pravil nagradne igre. Šteje se, da je uporabnik sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v objavljeni nagradni igri.

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup v spletni trgovini. Dobitnike nagrad določi naključna funkcija računalniškega izbora ali komisija organizatorja. Rezultat žreba je dokončen, pritožba ni mogoča. Dobitnik bo obveščen s spletno objavo na istem spletnem mestu kot je bila razpisana nagradna igra. Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drugi artikel.

Stvarna napaka

Za stvarno napako se šteje, ko izdelek nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo. Stvarno napako se preveri ob primerjanju z drugim izdelkom iste vrste. Kupec o morebitni stvarni napaki obvesti ponudnika, na lastne stroške in v zakonsko določenem roku. Kupec napako natančno opiše in omogoči pregled izdelka. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Reševanje sporov

Tako ponudnik kot uporabnik naj se zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Za uporabnike smo na voljo na e-naslovu: info@dekoidea.si. Prosimo, da v sporočilu navedete tudi telefonsko številko, da vas lahko za enostavnejše in hitrejše reševanje spora pokličemo. V kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je prisotno ustrezno sodišče v Ljubljani.

 

 

Ti pogoji začnejo veljati dne 15. september 2021.